Pelgrim

pelgrim 13 1 cover 300

Hoera, we zijn verheugd en blij om het allereerste magazine voor te stellen van de parochie van de Heilige Apostel Mattheus te Leuven. Dit jaar 2013 vieren we de tiende verjaardag van onze parochie en is dit geen mooie gelegenheid om te starten met een eigen parochieblad? 'Pelgrim' noemt onze boreling. Vele namen passeerden de revue maar bij de naam 'Pelgrim' was er onmiddellijk een klik en een gevoel van -ja- dit is echt een goede naam. Immers zijn we niet allemaal pelgrims op zoektocht naar God, naar het doel van ons leven en naar een manier om als mens beter te worden. En net zoals bij een pelgrimage naar een bedevaartsoord zijn er op deze zoektocht talloze obstakels, gevaren, teleurstellingen en verdriet. Maar deze verdwijnen in het niets vergeleken met de momenten van vreugde, warmte en liefde met welke onze inspanningen worden beloond. Vreugde geschonken door God die aan iedereen de kans geeft aan deze pelgrimstocht deel te nemen, en vreugde van onze naaste medemensen die net als ons mee op tocht gaan en hulp bieden wanneer we het even niet meer zien zitten. Ook dit parochieblad maakt een klein deeltje uit van onze tocht en wie weet komen we zo een stapje dichter bij mekaar, leren we mekaar beter kennen en doen we misschien onverwachte ontdekkingen.

Aan iedereen die het wenst, al jullie opmerkingen, suggesties en raadgevingen zijn welkom. Zin om zelf in de pen te kruipen, een verhaal dat je wil delen, een reis die je hebt gemaakt of andere zaken waarvan je denkt dat ze interessant zijn om in aanmerking te komen voor publicatie in het parochieblad, laat het ons weten.

Redactie: Stefaan Devroey [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.].

# Pelgrim 1/2013

# Pelgrim 1/2014

# Pelgrim 2/2014

# Pelgrim 1/2019 De Grote Vasten

# Pelgrim 1/2020 Heilige Efraïm de Syriër

Orthodox Christendom.Ru

www.orthodoxy.ru

Pravoslavie.ru

Pravmir.ru